Heb jij wel eens een adventskalender gehad?
Heb jij het kleine geluk al eens ervaren van elke ochtend een vakje openmaken?
Een adventskalender is een aftelkalender naar kerst. 24 vakjes om vanaf 1 december naar kerstavond af te tellen en je te verheugen op een feest vol warmte en gezelligheid. Elke dag een stukje dichterbij het feest en geluk ervaren in kleine dingen. Als kind hadden wij elk jaar met kerst een adventskalender. Ik kan me nog goed herinneren hoe het voelde.
Als kind geluk ervaren in kleine dingen
We staan met zijn drieën voor de plaat aan de muur. Het is een mooie kleurrijke tekening van Jozef en Maria op een ezel, rijdend naar een houten stal. Er staan schapen op, herders en een engel. De stal ziet er warm en knus uit en in de lucht erboven zie ik een ster. Als ik goed kijk, zie ik de kleine nummertjes staan en de vage contouren van de vakjes die straks open mogen. Samen met mijn broertje en zus mogen we om de beurt een vakje openmaken. Elke dag een nieuw moment van verrassing.
Ik voel een gevoel van spanning en blijdschap in mijn buik. Het is zover, 1 december en ik mag het eerste vakje openmaken. Ik peuter aan de randen van vakje 1. “Voorzichtig”, roept mijn zus. Het vakje springt eindelijk open en ik zucht van opluchting dat ik het deurtje niet gescheurd heb. De afbeelding van een kaars met hulstblaadjes eromheen verschijnt. Wat mooi! Straks op school gaan we ook echt de eerste adventskaars laten branden, bedenk ik me en ik krijg een warm gevoel van binnen.
Wat zal er morgen achter het deurtje zitten?
Hoe blij kun je worden van zo’n klein moment van geluk! Ervaar jij dat nog wel eens als volwassenen dat je geluk kan ervaren in kleine dingen?
In het dagelijks leven lijkt er soms meer niet dan wel goed te gaan. We hebben te maken met financiële problemen door hoge energierekeningen, oorlog aan de rand van Europa en op het werk is het druk en onderbezet. Juist nu is het ervaren van die kleine geluksmomentjes heel belangrijk. Een tegengeluid in deze soms lastige tijd. Daar kun je energie uit putten en naar uitkijken, net als een vakje open maken van een adventskalender.
Geluk ervaren in kleine dingen; geluksmomenten
Iedereen wordt weer blij van andere dingen, dat is persoonlijk, maar over het algemeen is er wel overlap. Ik geef je dan ook graag voorbeelden van kleine geluksmomentjes, zoals ik dagelijks geluk kan ervaren in kleine dingen. Laat je inspireren en ik daag je uit om dagelijks kleine geluksmomenten voor jezelf te gaan vinden. Sta er even bij stil en geniet van het fijne gevoel in je lijf.
20 van mijn kleine geluksmomenten:
Een vers kopje koffie in de morgen
Het tintelende gevoel na koud afdouchen
Mijn werkweek starten met een yogales
Een boek lezen
In de zon zitten
Chocola eten
Samen met anderen zingen
Knuffelen
Snuffelen in leuke winkels
Mijn favoriete tijdschrift dat op de mat valt
Lieve appjes van vrienden en familieleden
Rode wijn drinken in goed gezelschap
Nog even doezelen in mijn bed voor het opstaan
Een kaart schrijven en sturen aan iemand
Met een dekentje op de bank zitten
Een onverwacht cadeautje krijgen
Voor het eerst mijn nieuwe kleren aandoen
Kijken naar hoe iemand anders voor me kookt
Radio luisteren in de auto en meezingen
Dagelijks een vakje open maken van een adventskalender
Herkenbaar? Wat is voor jou een geluksmoment?
Ik wil jou een dagelijks geluksmomentje laten ervaren en heb een Werkgeluk Adventskalender gemaakt.
Vanaf 1 december kun je dagelijks een vakje openmaken op LinkedIn en Instagram.
Ik zal dagelijks t/m 24 december een post plaatsen met een quote en een verwijzing naar een blog over geluk en werkgeluk die jou blij kan maken.
Mijn cadeautje aan jou in deze decembermaand, om samen af te tellen tot een warme en gezellige kerst.
Kun je niet wachten tot 1 december en wil je nu meteen lezen over werkgeluk?
Vraag dan het e-book “De 5 basis ingrediënten van werkgeluk” aan en je kan direct aan de slag.
“Het werkgelukmenu helpt leidinggevenden en hun teams werkdruk en onvrede aan te pakken. Er worden activiteiten op maat georganiseerd, individueel en als team, die energie en voldoening opleveren en ondersteunend zijn aan de dagelijkse uitdagingen in het werk.”